Werken aan inclusie is leuk!

Het is ontzettend leuk om samen met anderen te werken aan een inclusieve samenleving, daar is nog een hele hoop te doen. Maar laten we ook kijken naar de dingen die wel goed gaan. Zo zijn er steeds meer werkgevers die inclusie en diversiteit hoog op de agenda hebben staan. Daarom hebben we vandaag de allereerste “de Bart” uitgereikt. DE award voor de meest inclusieve werkgever van Nederland. Met deze award willen we rond de: “Dag van de Arbeid” aandacht vragen voor inclusief werkgeverschap. 

Met deze award hopen we dat ook andere werkgevers zich aangesproken voelen en mee willen doen om meer mensen met een arbeidsbeperking een plek te geven op de reguliere arbeidsmarkt. Dat is trouwens geen overbodige luxe, want zeker na de coronacrisis hebben we de talenten van iedereen heel hard nodig om ons land te herstellen! 

Het was vanmorgen mooi om samen met Bart de Bart van @swom de allereerste award uit te reiken aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Dit hebben we live gedaan bij Radio 1 tijdens het radioprogramma Spraakmakers. De Erasmus Universiteit van Rotterdam heeft ruim 50 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geplaatst binnen hun organisatie en willen doorstomen naar de 100! Een mooie ambitie die Judith Wiskie samen met haar team zeker gaat realiseren en waar wij van (SWOM) bij gaan helpen. 

Ondertussen gaan wij ook door met onze missie, want werk voor mensen met een beperking is cruciaal. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op!