Over Rick

Midden in het leven

Ik ben Rick, geboren in 1985 in Hardenberg. Als kind met een beperking ging ik naar de basisschool om de hoek. Ik was volop onderdeel van mijn buurt en had vriendjes in de wijk. Op jonge leeftijd leerde ik al dat mijn rolstoel slechts een hulpmiddel is. Deze normale jeugd heeft me gevormd tot wie ik ben. Ik heb geleerd te kijken naar mijn talenten en zet die in.

Ik studeerde bedrijfsadministratie en Management, Economie en Recht en ging de zakelijke dienstverlening in. Daarnaast vond ik mijn passie in de plaatselijke politiek. Ik was gemeenteraadslid en later fractievoorzitter. Als voorzitter van de inclusiewerkgroep in Hardenberg zette ik me met succes in om mijn woonomgeving op de kaart te zetten als Meest toegankelijke gemeente van Nederland.

In 2019 won ik een baan als Minister van Gehandicaptenzaken bij KRO-NCRV. In die functie was ik de belangenbehartiger voor de circa twee miljoen mensen met een beperking. Ik zette me in voor alle generaties die in dit land moeten leven met een beperking (kinderen, studenten, ouderen) en voor alle mensen met een beperking (verstandelijk, fysiek, visueel, auditief).

Die ervaring komt heel goed van pas in mijn werk als adviseur en ondernemer. Begin 2021 startte ik Rick Brink Advies en sindsdien ondersteun ik overheden en organisaties bij hun inclusievraagstukken.

Ook ben ik sinds 2021 directeur belangenbehartiging bij SWOM, Stichting Studeren & Werken Op Maat. Deze stichting helpt hoogopgeleide jongeren met een arbeidsbeperking op weg naar een succesvolle toekomst.  

Vanuit mijn kantoor in Zwolle zet ik me in om inclusie iets van ons allemaal te maken en om de regels die overheden stellen beter te laten aansluiten op de belevingswereld van mensen met een beperking.

Na mijn werkdag rijd ik terug naar Hardenberg. Daar wachten mijn familie en vrienden. Ik ben graag onder de mensen en sta midden in het leven.